Kanapkowa pasta z jajek i awokado: przepis bez majonezu

Kanapkowa pasta z jajek i awokado: przepis bez majonezu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta z jajek i awokado jest sycąca i zdrowa

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kanapkowa pasta z jajek i awokado to świetny pomysł na śniadanie lub przekąskę. Taką pastę przygotowuje się bez majonezu. Jajeczna pasta z awokado to zdrowa porcja białek i zalecanych tłuszczy. 

Składniki

  • 8 jajek

  • 2 awokado 

  • 2 łyżki kremowego serka

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 1 pęczek młodej cebuli ze szczypiorkiem

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotować na twardo. Przestudzić i obrać ze skorupek. Posiekać grubo. 

  • Awokado obrać, rozgnieść widelcem razem z serkiem, sokiem z cytryny i posiekaną drobno cebulą. W ten sposób uzyskamy pastę, która będzie spoiwem. 

  • Do pasty z awokado dodać posiekane jajka. Wymieszać. Spróbować i przyprawić do własnego smaku solą i pieprzem.

  • Podawać z pełnoziarnistym pieczywem. 

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5