Diabelski kawior czyli antywirusowa pasta czosnkowa

Diabelski  kawior czyli antywirusowa pasta czosnkowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta z czosnku, cebuli z dodatkiem przecieru pomidorowego  to samo zdrowie. Dla wzmocnienia efektu można do niej dodać imbir lub ostrą paprykę

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Diabelski kawior to przepyszna pasta czosnkowa - bardzo zdrowa, o antyseptycznym działaniu. To także po prostu bomba witaminowa - idealny dodatek do chleba w jesienne i zimowe chłodne dni. Jest  moc - tylko dla twardzieli! Doskonale smakuje jako smarowidło pod ser żółty lub biały.

Składniki

  • 1 duża główka czosnku

  • 1 duża cebula

  • 4-5 łyżek  drobniutko posiekanej natki pietruszki

  • mała puszka koncentratu pomidorowego

  • sól i pieprz do smaku

  • szczypta cukru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Czosnek bardzo drobno posiekać i rozetrzeć z solą, pieprzem, cukrem i oliwą.

  • Cebulę także drobniutko posiekać, dodać do czosnku wraz z koncentratem pomidorowym.

  • Wymieszać dokładnie z posiekaną pietruszką. Przechowywać w lodówce.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0