Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze
Krewetki po japońsku: przepis na sylwestrową przekąskę

Autor Zdjęcia: Sara Niedźwiecka
Krewetki po japońsku - szybka w przygotowaniu, smaczna, modna i zdrowa przekąska na zabawę sylwestrową.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Krewetki po japońsku, czyli danie z krewetek i ryżu to smaczne i łatwe do przygotowania danie na sylwestrową imprezę.
Składniki
20 dag ryżu do sushi
ocet ryżowy
2 łyżeczki cukru
łyżeczka soli
300 g krewetek
natka
imbir marynowany
Przygotowanie krok po kroku:
Ugotuj ryż zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ryż przełóż do miseczki, dopraw octem ryżowym, cukrem i solą.
Krewetki umyj i podsmaż na oleju.
Krewetki nadziej na szpikulec do szaszłyków.
Na salaterkę wyłóż ryż, polej go sosem sojowym i posyp natką.
Obok połóż krewetki oraz kawałeczki imbiru.