Szybkie naleśniki z tuńczykiem [WIDEO+GALERIA]

Szybkie naleśniki z tuńczykiem [WIDEO+GALERIA]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Naleśniki z tuńczykiem to doskonała przekąska

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Przepis na łatwe naleśniki z tuńczykiem, które przygotujesz w 20 minut. Naleśniki z nadzieniem z tuńczyka z puszki to sprytne danie na szybki posiłek. 

Polecamy także:  Jaki farsz do naleśników? Naleśniki na słodko, słono i pikantnie

Składniki

  • 2 szklanki mąki

  • 1/2 szkanki wody mineralnej gazowanej

  • 1/2 szklanki mleka

  • 1 jajko

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym

  • 20 dag sera żółtego

  • 1 cebula średnia

  • sól, pieprz biały, oregano

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z mąki, jajka, mleka i wody gazowanej zrobić ciasto naleśnikowe.

  • Cebule drobno pokroić i zeszklić.

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy dodać starty ser żółty, dodać cebulę, sól, pieprz i oregano do smaku.

  • Nałożyć farsz i zawijać naleśniki w koperty.

  • Podawać udekorowane cząstkami pomidora. Można też naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku - do takich dobry będzie sos pomidorowy.

Ocena: 5