Koperty naleśnikowe z serem i szynką: łatwy przepis jak zrobić naleśniki na słono

Koperty naleśnikowe z serem i szynką: łatwy przepis jak zrobić naleśniki na słono

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Gorące naleśniki z ciągnącym się serem i pyszną szynką

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Koperty naleśnikowe to mój sprytny sposób na szybkie zaspokojenie głodu. Wytrawne naleśniki z ciągnącym się serem, to najlepszy przepis świata. Po prostu palce lizać! Wystarczy ułożyć na naleśniku tarty ser i jakąkolwiek wędlinę, zawinąć, wrzucić na patelnię i gotowe! Naleśniki na słono polecam gorąco!

Składniki

  • Naleśniki:

  • 8 naleśników przygotowanych według Przepisu na Idealne Naleśniki

  • Farsz:

  • 8 dużych plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej lub mortadeli

  • 80 g żółtego sera, startego

  • Ponadto:

  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na każdym naleśniku ułożyć plaster szynki. Posypać tartym serem.

  • Naleśnik złożyć w kopertę. Najpierw złożyć pionowo do środka. Tak powstały prostokąt złożyć na trzy: górną krawędź złożyć do 1/3 wysokości, powtórzyć. 

  • Koperty zrumienić na rozgrzanym maśle. 

Jeśli wciąż masz obawy, zobacz instrukcję krok po kroku, jak zrobić naleśniki:

Ocena: 3,7
Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl. Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Autorka książki "Dzieje łakomstwa i obżarstwa" (wyd. Harde, 2019), współautorka "Królestwa zup" (wyd. Harde, 2019).