Obłędne nóżki kurczaka zapieczone w sekretnym sosie: łatwy przepis na obfity obiad palce oblizać!
Genialne mielone wieprzowe z jabłkiem i cebulą: sprytny trik na soczyste kotlety

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Wieprzowe mielone z dodatkiem tartego jabłka są pysznie soczyste
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Mielone wieprzowe z dodatkiem jabłka i cebuli to sprytny trik na soczyste kotlety. Wasza rodzina będzie zachwycona. A jeśli macie opory przed użycie jabłka, przypominamy, że wieprzowina i jabłka to para doskonała. Enzymy zawarte w miąższu jabłek zmiękczają mięso wieprzowe.
Składniki
500 g mięsa wieprzowego, mielonego
2 zielone jabłka, starte
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
1 czerwona cebula, drobno pokrojona
1 łyżka natki pietruszki
2 łyżki musztardy stołowej
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu.
W misce wymieszać mięso mielone ze startym jabłkiem, zeszkloną cebulą, natką pietruszki, rozmąconymi jajkami, tartą bułką i musztardą. wyrobić na jednolitą masę.
Z masy uformować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z keczupem, ogórkami małosolnymi i ziemniakami.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska