Pasta z fasoli i nasion słonecznika z rozmarynem - przepis na pastę z fasoli do kanapek
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Kanapkowa pasta z fasoli najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, a dzięki dodatkowi ziaren słonecznika jest również niezwykle zdrowa. Sprawdź, jak przygotować pastę z fasoli do kanapek i ciesz się jej niepowtarzalnym smakiem.
SKŁADNIKI
- puszka białej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- garść ziarenek słonecznika
- sól
- czarny pieprz
- DO PRZYBRANIA:
- szczypiorek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolkę z puszki przepłukać zimną wodą i odcedzić.
- Zmiksować razem z czosnkiem, oliwą, ziarenkami słonecznika i sokiem z cytryny.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
- Po przełożeniu do miseczki udekorować szczypiorkiem.
- Podawać ze świeżym pieczywem.