Sycylijskie pesto z pistacji i rukoli: przepis bez bazylii, bez orzeszków piniowych
Gorące kanapki z chorizo i papryką - sycąca przekąska po hiszpańsku

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Gorące łódeczki z chorizo i papryką to pyszne kanapki na ciepło.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Kanapki na ciepło to fantastyczny wynalazek. Są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele zachodu za to smakują obłędnie. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, ja dziś polecam zapiekanki w hiszpańskim stylu - z ostrym chorizo i słodką papryką.
Składniki
2 bułki podłużne
8 niezbyt cienkich plastrów chorizo
kolorowa papryka
3 łyżki tartego żółtego sera
masło
Przygotowanie krok po kroku:
Bułki naciąć wzdłuż na szczycie, do 2/3 głębokości. Włożyć do środka nieco masła lub skropić oliwą.
Ułożyć plasterki chorizo i paprykę pokrojoną w niedużą kostkę. Przyprawić wg upodobań.
Na wierzch rozłożyć nieco tartego żółtego sera.t. Zapiekać 20 min temperaturze 180 st.C.