Niezwykle prosta sałatka fasolowa z natką i orientalną nutą

Niezwykle prosta sałatka fasolowa z natką i orientalną nutą

Autor Zdjęcia: Shutterstock

W tej sałatce nigdy za dużo natki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Ta sałatka to świetne rozwiązanie na poczęstunek dla niezapowiedzianych gości, a przy okazji niezła bomba witaminowa. Fasola nadaje jej treści, pomidory i natka świeżości, a kumin orientalnej nutki.

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 2 pomidory

  • 1/2 pęczka natki

  • 1 mała czerwona cebula

  • sól i pieprz

  • szczypta kuminu

  • oliwa

  • sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolę odcedzić i opłukać na sicie pod bieżącą wodą.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, miąższ pokroić w kosteczkę a sok z pestkami odłożyć.

  • Cebulę i natkę drobno posiekać. Wymieszać z fasolą i pomidorami, przyprawić kuminem.

  • Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i sokiem z pomidorów, doprawić solą i pieprzem.

  • Sałatkę polać sosem i jeszcze raz wymieszać.

  •  

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Strączki pod lupą! Czytaj >>>

Ocena: 4