Bez cukru, a pyszny i idealnie słodki. Ten wyborny kakaowy mus można jeść nawet na diecie
Ciężkie i kaloryczne desery odchodzą w zapomnienie. Najnowszym hitem internetu jest wyborny mus kakaowy bez cukru. Ma intensywny smak, a dzięki niskiej zawartości węglowodanów można go jeść nawet na diecie. Poznajcie błyskawiczny przepis na przepyszny i lekki jak chmurka mus kakaowy z bez cukru.

Spis treści
- Z czego zrobić mus kakaowy bez cukru?
- Jak zrobić mus kakaowy bez cukru?
- Mus kakaowy bez cukru – przepis krok po kroku
Z czego zrobić mus kakaowy bez cukru?
Do przygotowania porcji pysznego musu o smaku kakao potrzebne są tylko cztery produkty. Lista składników jest więc krótka, a każdy z nich wyróżnia się wysoką zawartością substancji odżywczych. To produkty łatwo dostępne, które zawsze są w sklepach. Na liście składników nie ma cukru, dlatego deser można jeść nawet na diecie odchudzającej.
Z czego więc przygotować domowy mus kakaowy bez cukru? Aby przygotować ten wyśmienity deser, potrzebne są cztery składniki.
- Serek wiejski – dostarcza solidnej dawki białka, które syci na długo i wspiera budowę mięśni.
- Kakao – naturalny superfood, dodaje intensywnego smaku, jest bogate w antyoksydanty, które chronią organizm przed stresem oksydacyjnym i wspierają pracę serca.
- Kolagen – stanowi sekret młodości i piękna, wspiera elastyczność skóry, zdrowie stawów i mocne włosy.
- Olej – zapewnia aksamitną konsystencję i dostarcza cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają pracę mózgu i układu krążenia.
Jak zrobić mus kakaowy bez cukru?
Mus kakaowy z serka wiejskiego bez cukru to idealny deser dla osób, które cenią sobie zdrowy styl życia, ale nie chcą rezygnować z przyjemności. To doskonała alternatywa dla kalorycznych słodyczy ze sklepu. Mus kakaowy bezcukrowy dostarczy cennych składników odżywczych i zadba o urodę.
Delikatny mus kakaowy bez dodatku cukru rozpływa się w ustach. Jego aksamitna konsystencja oczaruje każdego, kto go spróbuje. Przepis na ten zdrowy przysmak prawie bez kalorii nie jest trudny. Receptura zachwyci łatwością przygotowania i przepysznym efektem końcowym, który przechodzi najśmielsze oczekiwania.
Przygotowanie dietetycznego musu kakaowego polega na zmiksowaniu wszystkich składników w blenderze. Kiedy się połączą w jednolity i puszysty mus, można przełożyć go do miseczek lub pucharków i podawać od razu. Porcje warto udekorować świeżymi sezonowymi owocami.
Mus kakaowy bez cukru – przepis krok po kroku
Składniki:
- 400 g serka wiejskiego
- 4 łyżki kakao
- 4 miarki kolagenu
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Do blendera przełożyć serek wiejski. Wlać olej. Wsypać kakao i kolagen.
2. Zmiksować, aż powstanie gładki krem.
3. Przełożyć do pucharków lub miseczek. Udekorować sezonowymi owocami.
4. Podawać na deser lub jako zdrową przekąskę.
Zobacz galerę i poznaj sprawdzone przepisy na pyszne i lekkie desery, które można jeść nawet na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz także quiz o czekoladzie.
