Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze
Zupa owocowa na zimno z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Zupa owocowa na zimno kusi pięknymi kolorami.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Owoce na obiad to pomysł na letnie upalne dni. W sezonie warto korzystać z darów lasu i ogrodu, bo wtedy są najzdrowsze, poza sezonem zupę przygotować można z mrożonek. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja ma 150 kcal.
Składniki
100 g sezonowych owoców (maliny, truskawki, wiśnie, jagody)
2 łyżki cukru/ksylitolu/erytrytolu (opcjonalnie)
200 ml wody
20 g suchego makaronu jajecznego
1 łyżeczka śmietany 30%
Przygotowanie krok po kroku:
Owoce umyć, odszypułkować, włożyć do garnka i zalać wodą (i ewentualnie cukrem).
Gotować na wolnym ogniu do miękkości owoców (około 30 min).
Makaron ugotować al dente, podawać z zupą i łyżką śmietany.