Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa grzybowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE pachnie świeżymi, leśnymi grzybami.Sezon grzybowy już się zaczął, więc warto go wykorzystać. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 190 kcal.

Składniki

  • 1/3 cebuli

  • 1 łyżeczka masła

  • 150 ml bulionu drobiowego

  • 1 mały ziemniak

  • kilka świeżych podgrzybków

  • 2 suszone grzyby

  • 1 łyżka śmietany 9%

  • sól, pieprz

  • liść laurowy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do  bulionu  wrzucić  suszone  grzyby  i  liść  laurowy.  Gotować.

  • Cebulę posiekać. Ziemniaka i grzyby pokroić w kostkę.

  • Cebulę zeszklić na maśle, dodać ziemniaki i grzyby i dusić jeszcze 4-5min.

  • Warzywa  przełożyć do garnka  z gorącym bulionem. Gotować 15-20 minut.

  • Po tym czasie całość zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,3