Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to smaczna i doskonale zbilansowana porcja codziennej zupy. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu z buraka
- 1mała marchewka
- 1 ziemniak
- 1/3 cebuli
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1 mały burak
- 1 łyżka ugotowanej czerwonej fasoli kidney
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz, majeranek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle w garnku.
- Ziemniaka, marchew i buraka obrać i pokroić w kostkę.
- Dodać do cebuli i czosnku i podsmażyć chwilę.
- Całość zalać gorącym bulionem. Dodać koncentrat, sok z cytryny, przyprawy.
- Gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw (około 20 min).
- Na koniec dodać do zupy ugotowaną wcześniej fasolę.