Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to smaczna i doskonale zbilansowana porcja codziennej zupy. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.
Składniki
200 ml bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu z buraka
1mała marchewka
1 ziemniak
1/3 cebuli
1/2 ząbka czosnku
1 łyżeczka masła
1 mały burak
1 łyżka ugotowanej czerwonej fasoli kidney
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie krok po kroku:
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle w garnku.
Ziemniaka, marchew i buraka obrać i pokroić w kostkę.
Dodać do cebuli i czosnku i podsmażyć chwilę.
Całość zalać gorącym bulionem. Dodać koncentrat, sok z cytryny, przyprawy.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw (około 20 min).
Na koniec dodać do zupy ugotowaną wcześniej fasolę.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska