Domowe cukierki w białej czekoladzie - prosty przepis na michałki własnej roboty

Domowe cukierki w białej czekoladzie - prosty przepis na michałki własnej roboty

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Domowe cukierki w białej czekoladzie, smakują i wyglądają jak białe Michałki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Jeśli uwielbiacie białe michałki to ten przepis jest dla Was. Te domowej roboty są pyszne, zawierają sporo składników ożywczych i są niemal bez cukru.

Składniki

  • 1 szklanka wiórków kokosowych

  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów

  • 3 łyżki masła orzechowego

  • 2 łyżki oleju kokosowego

  • 3 łyżki jogurtu greckiego

  • 1 łyżka syropu klonowego

  • Polewa:

  • 3 łyżki oleju kokosowego

  • 1 łyżka jogurtu

  • 5 łyżek odżywki białkowej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wiórki i orzechy zblenduj i wymieszaj z olejem kokosowym, masłem orzechowym i jogurtem.

  • Wyrób jednolitą masę i przełóż ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa nie powinna być zbyt gruba.

  • Włóż blaszkę do zamrażarki na 15-20 min. Gdy masa się ściśnie pokrój ją na niewielką kostkę i cukierki z powrotem wstaw do zamrażarki.

  • Rozpuść 3 łyżki oleju kokosowego i wymieszaj go z jogurtem i odżywką. Polewą udekoruj cukierki i wstaw ponownie do schłodzenia.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,5