Domowe krakersiki z serkiem topionym - pyszna przegryzka za grosze
Jogurtowiec jagodowy - szybkie ciasto na zimno

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Jogurtowiec z jagodami to ekspresowe ciasto na letnie dni.
Ocena: 0,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 0 MINUT
Porcja dla: 0 OSÓB
Pyszny jogurtowiec z jagodami jest lekki i aksamitny w smaku. Nie wymaga zbyt wiele pracy, ani dokładności, a jedynie odrobinę cierpliwości, by miał szansę się ścisnąć. jeśli nie masz jagód, deser możesz przygotować z innymi owocami: malinami, porzeczkami lub jeżynami.
Składniki
2 szklanki jagód
2 serki homogenizowane
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki wody
niepełna szklanka cukru
paczka biszkoptów
galaretka wiśniowa
Przygotowanie krok po kroku:
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i nasączyć je sokiem owcowym.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, ostudzić.
Serki wymieszać z jogurtem i żelatyną.,a następnie dodać umyte i osuszone jagody.
Delikatnie wymieszać masę, aby nie uszkodzić owoców.
Przelać masę do przygotowanej tortownicy i odstawić do stężenia do lodówki.
Ozdobić świeżymi owocami leśnymi lub galaretką wiśniową.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska