Chłodnik wiosenny z ogórków i rzodkiewek: przepis

Chłodnik wiosenny z ogórków i rzodkiewek: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Chłodnik  z ogórków i rzodkiewki bardzo szybko się robi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Chłodnik to idealne danie, gdy z nieba leci żar. Delikatny  chłodnik z ogórków i rzodkiewek jest  łatwy i szybki do przygotowania i bardzo zdrowy. Warto go przygotować w upalne dni.

Składniki

  • 2 kubki po 330 ml jogurtu greckiego

  • pól kubka śmietany 18%

  • pól szklanki wody przegotowanej

  • 2 średnie ogórki węże

  • pęczek rzodkiewek

  • pęczek koperku

  • sól morska

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jogurty mieszamy ze śmietaną i wodą.

  • Ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, koperek drobno siekamy.

  • Wszystkie warzywa dodajemy do jogurtu z wodą i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • Schładzamy w lodówce 2 godziny. Można podawać z jajkiem na twardo.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,5