Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Zupa krem z buraków i malin: nowy pomysł na Wigilię [WIDEO]
![Zupa krem z buraków i malin: nowy pomysł na Wigilię [WIDEO]](https://cdn32.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/13479/zupa-krem-z-burakow-i-malin.jpg)
Autor Zdjęcia: Shutterstock
Zupa krem z buraków i malin to elegancka i oryginalna alternatywa dla wigilijnego barszczu
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Zupa krem z buraków to efektowna i smaczna alternatywa dla naszych tradycyjnych polskich barszczyków. Tu proponujemy wariant z dodatkiem malin (mrożonych). Jeśli ktoś lubi odmianę i chciałby coś zmienić w tradycjach wigilijnych, może podać taką zupę buraczaną na świąteczny stół.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić buraczki oraz lekko rozgniecione ząbki czosnku. Podsmażyć ok 10 minut na małym ogniu, mieszając żeby buraczki nie przyrumieniły się zbytnio.
Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu 30 min, dodać mrożone maliny, i zmiksować wszystko na gładki krem.
Doprawić tymiankiem, imbirem, solą i pieprzem do smaku. Na talerzu posypać ricottą lub ozdobić kleksem śmietany.