Genialna zupa pizza: niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny

Genialna zupa pizza: niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Prosta zupa do przygotowania w kilka chwil

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa pizza to czysty smak włoskiej kuchni. Wszystkie nasze ulubione aromaty w jednym talerzu. Niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny. 

Składniki

  • 500 g grubej kiełbasy np. szynkowej lub krakowskiej parzonej

  • 150 g pieczarek

  • 500 ml przecieru pomidorowego

  • 1 l bulionu wołowego

  • 450 g serka kremowego

  • 50 g oliwek czarnych

  • 1 łyżka ziół włoskich: oregano, bazylia, tymianek

  • 2 łyżki oleju

  • sól i pieprz do smaku

  • 250 g mozzarelli w kulkach

Przygotowanie krok po kroku:

  • W garnku z grubym dnem zrumienić kiełbasę pokrojoną w kostkę. 

  • Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć kilka minut.

  • Wlać przecier pomidorowy i bulion wołowy. Zagotować. 

  • Dodać serek kremowy, oliwki pokrojone na plasterki oraz zioła. 

  • Rozlać do talerzy i dodać kulki mozzarelli

 

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5