Genialna zupa pizza: niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny

2021-03-29
Genialna zupa pizza: niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny
Autor: Shutterstock Prosta zupa do przygotowania w kilka chwil
łatwy
30 min
4

Zupa pizza to czysty smak włoskiej kuchni. Wszystkie nasze ulubione aromaty w jednym talerzu. Niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny. 

 

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 500 g grubej kiełbasy np. szynkowej lub krakowskiej parzonej
  • 150 g pieczarek
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 1 l bulionu wołowego
  • 450 g serka kremowego
  • 50 g oliwek czarnych
  • 1 łyżka ziół włoskich: oregano, bazylia, tymianek
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g mozzarelli w kulkach

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • W garnku z grubym dnem zrumienić kiełbasę pokrojoną w kostkę. 
  • Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć kilka minut.
  • Wlać przecier pomidorowy i bulion wołowy. Zagotować. 
  • Dodać serek kremowy, oliwki pokrojone na plasterki oraz zioła. 
  • Rozlać do talerzy i dodać kulki mozzarelli