Ser feta z grilla

Ser feta z grilla

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ser feta z grilla w folii

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grillować można mięsa, warzywa i sery. Spośród tych ostatnich na grilla doskonale się nadają sery pleśniowe, oscypek, camembert, mozzarella oraz feta. Najlepiej pokroić je na grubsze plastry i owinąć folią lub smażyć na tackach. Sprawdź, jak zrobić ser feta z grilla.

Składniki

  • 1 kostka sera feta

  • 4 pomidory średniej wielkości

  • 2 czerwone cebule

  • vegeta

  • oregano

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej położyć ser obłożony 3 krążkami cebuli, 4 plasterkami pomidora bez skóry, posypać vegetą i oregano.

  • Złożyć folię aluminiową w kształt łódeczki i zamknąć szczelnie.

  • Piec 4 - 6 minut na średnio rozgrzanym grillu.

Sama feta może być zbyt słona, dobrze jest więc dodać do niej zioła lub plastry pomidorów i cebulki. Ser wraz z dodatkami dokładnie zawija się w folię aluminiową i układa na rozgrzanym ruszcie. Po około 5-7 minutach pieczenia z każdej strony można zacząć ucztę.

Ocena: 0