Katarzyna Skrzynecka gotuje light: zobacz przepis na jej zupę-krem z ogórków małosolnych

Katarzyna Skrzynecka gotuje light: zobacz przepis na jej zupę-krem z ogórków małosolnych

Autor Zdjęcia: EastNews

Katarzyna Skrzynecka gotuje rewelacyjnie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Katarzyna Skrzynecka (49 l.) na swoim Instagramie pochwaliła się, że gotuje w wersji light. Zaprezentowała zupę, którą jak sama przyznaje „Spróbowałam w restauracji i wypróbowałam odtworzenie przepisu w domu... na "czuja"

Składniki

  • 8 ogórków małosolnych

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 1 por

  • 1/4 selera bulwiastego

  • 1 mały słoik chrzanu z kwaskiem cytrynowym

  • olej z pestek dyni

  • pestki dyni do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa umyć i obrać. 

  • Włożyć do garnka, wlać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości warzyw. Warzywa wyjąć i zużyć na sałatkę. Można również pozostawić je w zupie, ale będzie wtedy mniej ogórkowa, a bardziej warzywna. 

  • Dodać starte ogórki małosolne i chrzan. Gotować jeszcze 15  minut. 

  • Zupę zmiksować na gładki krem.

  • Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni. 

  • Zupę podawać polaną kilkoma kroplami oleju z pestek dyni i posypaną prażonymi pestkami dyni. 

 

Zobacz wpis Katarzyny Skrzyneckiej prezentujący fenomenalną zupę-krem z ogórków małosolnych w wersji light:

 

Katarzyna Skrzynecka pochwaliła się na Instgramie rewelacyjną zupą z małosolnych ogórków

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocena: 3,5