Chrupiąca surówka z rzodkiewek i ogórków na powitanie wiosny

2021-03-29
Chrupiąca surówka z rzodkiewek i ogórków na powitanie wiosny
Autor: Shutterstock Chrupiąca surówka z rzodkiewek i ogórków na powitanie wiosny
łatwy
10 min
4

Gdy za oknem pierwsze powiewy wiosny nachodzi nas chętka na świeżą, chrupiącą surówkę z rzodkiewek i ogórków. Doskonały dodatek do mięsnych, rybnych lub jarskich obiadów.

SKŁADNIKI

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek długi
  • 1/2 pęczka koperku (jeśli jest mały to cały)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rzodkiewki i ogórki pokroić w słupki lub zetrzeć na tarce o grubych okach.
  • Koperek pokroić.
  • Składniki połączyć, skropić sokiem, posolić, popieprzyć i odstawić na 1/2 godz. do lodówki.