Przekąski z szynką i korniszonami - idealne na domówkę!
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Urządzasz imprezę i szukasz pomysłu na szybkie przekąski i przystawki? Proponujemy przepis na szynkowe naleśniki z nadzieniem z korniszonów i jajka na twardo. W plastry szynki wystarczy zawinąć przygotowane nadzienie i już można podawać na stół. Sprawdź, jak zrobić szybką i łatwą przekąskę z szynki, jajka i ogórków zamiast tradycyjnych kanapek.
Polecamy również inne imprezowe przekąski: Suszone śliwki w boczku, Bruschetta z szynką parmeńską oraz Suflet z topinamburu z białym serem i orzechami
SKŁADNIKI
- 12 dużych platrów gotowanej szynki
- 6 jaj
- 1 por
- 6 malutkich korniszonów
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połowy.
- Białą część pora dokładnie umyć i pokroić na cieniutkie półplasterki, korniszony - w plasterki.
- Majonez wymieszać z jogurtem i z pokrojonymi warzywami. Doprawić solą i pieprzem.
- Na plaster szynki położyć połówkę jajka, łyżkę sałatki założyć założyć brzgi na górze spiąć wykałaczką, układać na liściach sałaty