Polędwiczka cielęca z musem brokułowym: przepis na przystawkę na karnawałowe party
2021-03-29
średni
40 min
4
Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - ta przystawka na pewno zachwyci gości karnawałowego przyjęcia.
Polecamy również: Sałatka makaronowa z krewetkami, Mostek cielęcy z kasztanami oraz Szybkie i pyszne przekąski sylwestrowe
Sprawdź także >>> Co pić w święta, sylwestra i w karnawale, by nie utyć?
SKŁADNIKI
- 400 g polędwiczki cielęcej
- 1 brokuł
- 100 g sera ricotta
- 200 ml jogurtu naturalnego
- oliwa
- 3 łyżki musztardy dijon
- 1 łyżeczka bazylii
- 2 łyżeczki suszonych pomidorów w proszku
- pieprz kolorowy w młynku
- sól morska w młynku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Polędwiczkę pokrój w plastry, oprósz suszonymi pomidorami, posmaruj oliwą i 1 łyżką musztardy, odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Gdy się zamarynuje, usmaż.
- Brokuł ugotuj, wystudź, zmiksuj razem z serem ricotta, dopraw bazylią, świeżo mielonym pieprzem i solą morską.
- Tak przygotowany mus szprycą nałóż na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej.
Przygotuj sos. Jogurt wymieszaj z pozostałą musztardą dijon, dopraw do smaku pieprzem i solą.