Sezonowe

Gotuj sezonowo - tak jest najzdrowiej! Czerwiec to sezon na truskawki, szparagi, bób, czereśnie. Kupimy też pyszne młode ziemniaki, kapustę i kalafiory, pyszną kalarepkę i młodą włoszczyznę. Zobacz, co możesz przyrządzić z tych składników.

Sezonowe

Sezonowe wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Trwa sezon na bób - to znakomite warzywo jest tak bogate w białko, że może w znacznym stopniu zastąpić mięso. Jak przyrządzić z bobu smaczną pastę do chleba?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kapuśniak z młodej  kapusty z pomidorami: przepis

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami: przepis

Kapuśniak  z młodej słodkiej kapusty  to  pyszna wiosenno-letnia zupa. Sycąca, ale nie ciężka, pełna smaków i aromatów świeżych warzyw. Idealna na obiad w letni chłodniejszy dzień. albo na ciepła kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grzyby w sosie pomidorowym: 2 przepisy!

Grzyby w sosie pomidorowym: 2 przepisy!

Grzyby w sosie pomidorowym możemy jeść od razu po przyrządzeniu lub przechowywać zamknięte w słoikach. Są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przystawka. Proponujemy 2 przepisy na pyszne grzyby w sosie pomidorowym!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą: przepis

Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą: przepis

Pierożki z kapustą i grzybami inaczej - bo zamiast klasycznych grzybów suszonych dodajemy do nich grzyby świeże - podsmażone z cebulką na patelni. Pyszna propozycja na sezon grzybowy!

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Zapiekanka ze świeżych grzybów po litewsku: sprawdzony przepis

Zapiekanka ze świeżych grzybów po litewsku: sprawdzony przepis

Świeże grzyby można wykorzystać na wiele sposobów - na przykład przygotowując z nich zapiekankę po litewsku. Ta pyszna potrawa może stać się hitem na naszych stołach. Nieco zapomniana, ze starej książki kucharskiej, zdecydowanie zasługuje na uwagę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Racuchy drożdżowe z wiśniami: przepis

Racuchy drożdżowe z wiśniami: przepis

Racuchy z wiśniami to propozycja nie tylko dla łasuchów. Sprawdzają się jako deser, można je podać zarówno na słodkie śniadanie, a także na obiad czy kolację. Wypróbuj nasz przepis na placki z wiśniami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Letnia zupa cebulowa z cebuli cukrowej - przepis wegetariański

Letnia zupa cebulowa z cebuli cukrowej - przepis wegetariański

Zupa cebulowa kojarzy nam się z chłodniejszymi porami roku. Jednak gdy na straganach kusi nas cebula cukrowa, można z niej przygotować delikatniejszy, lżejszy wariant zupy cebulowej - idealnej na letnie chłodniejsze dni.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Nalewka z jagód: przepis na nalewkę jagodową

Nalewka z jagód: przepis na nalewkę jagodową

W sezonie na jagody warto zrobić nalewkę z jagód. Nalewka ma piękny kolor i jagodowy aromat i smak. Ma też sporo zalet zdrowotnych, które mogą się okazać przydatne w chłodnych miesiącach roku.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Dżem z jagód - najprostszy przepis na przetwory z jagód

Dżem z jagód - najprostszy przepis na przetwory z jagód

Smaczny dżem z jagód to idealny pomysł na zagospodarowanie nadmiaru tych bardzo zdrowych owoców. Wypróbuj nasz przepis - jest prosty i szybki, a dżem jagodowy zawsze wychodzi! Zaletą przepisu jest też niewielka ilość cukru w nim zawarta.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Ciasto czereśniowe z twarogiem: prosty przepis

Ciasto czereśniowe z twarogiem: prosty przepis

Ciasto z czereśniami i polewą zadowoli gusta wszystkich, którzy lubią ciasta z owocami. To łatwe do przygotowania ciasto z dodatkiem twarogu i  czereśni, ozdobione polewą - gwarantujemy, że będzie smaczne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 19