Delikatna dynia duszona w śmietanie
2023-09-21
łatwy
30 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Delikatny smak dyni podkreślony odrobiną gałki muszkatołowej i kwaśną śmietaną. To danie smakuje wybornie zarówno samodzielnie, jak i dodatek do dań mięsnych.
Zajrzyj do naszej galerii i wypróbuj inne przepisy z dynią w roli głównej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dynię obrać, pokroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w niedużą kostkę. Paprykę oczyścić i pokroić w krążki, cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
- Cebulę i paprykę wrzucić na rozgrzany olej, gdy zmiękną dodać dynię i podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem, aby dynia zmiękła, ale nie rozgotowała się.
- Na koniec wlać śmietanę i danie przyprawić.
Dynia – Peruwianka, która podbiła świat!