Wrzucam kilka składników do blendera i mam idealny sos do makaronu. Rodzina go uwielbia

Dieta wegetariańska
Idealny makaron na letni obiad. Przepyszny makaron z ricottą i cytryną do pary z przepysznym groszkiem to idealny sposób na lekki i przepyszny obiad. Smakuje niesamowicie, pięknie wygląda i sprawdzi się perfekcyjnie dla całej rodziny. To obłędny obiad dla całej rodziny.
Świetny sposób na letni obiad. Ten makaron zachwyca
Aromatyczny makaron w letnim stylu to idealny posiłek, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu, a smakuje obłędnie. Wystarczy zaledwie kilka składników, by móc rozkoszować się tym przepysznym posiłkiem. I to bez żadnych specjalnych umiejętności.
Ten makaron z ricottą i groszkiem jest prosty do przygotowania. Sos wychodzi aromatyczny, ale przy okazji lekki, dzięki czemu świetnie sprawdzi się jako letni posiłek. Dodatek skórki i soku z cytryny daje nam ciekawej świeżości, która idealnie pasuje do naszego dania.
Ten sos jest niezwykle łatwy do przygotowania, wystarczy blender, by móc połączyć większość składników do sosu, co nie zajmie nam więcej niż kilka sekund. Dzięki temu ten makaron świetnie sprawdzi się na szybki posiłek w środku tygodnia.
Jeśli więc szukamy ciekawego przepisu na lekki, letni obiad - ten przepis sprawdzi się perfekcyjnie. Wystarczy kilka chwil, by go przygotować a smak i aromat zachwycą każdego. Nie ma co się długo zastanawiać i warto wypróbować ten smakowity przepis.
SKŁADNIKI
- 400 g makaronu
- 60 g orzeszków ziemnych
- sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek świeżej pietruszki
- 1 łyżeczka oregano
- 200 g groszku mrożonego lub świeżego
- 1 opakowanie ricotty
- 1 cytryna
- oliwa z oliwek
- 90 g parmezanu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Nasze orzeszki rozdrabniamy.
- Szybko prażymy je na patelni i odkładamy na bok.
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W tym czasie do blendera wrzucamy ricottę i groszek.
- Dodajemy czosnek, pietruszkę, oregano oraz sól i pieprz.
- Miksujemy, aż będą dobrze wymieszane.
- Makaron odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka.
- Skraplamy oliwą i dokładnie mieszamy.
- Dodajemy mieszankę ricotty i groszku, dodajemy skórkę i sok z cytryny.
- Całość dokładnie mieszamy cały czas podgrzewając.
- Posypujemy całość parmezanem.