Makaron z warzywami w meksykańskiej odsłonie. Szybki obiad bez mięsa

Dieta wegetariańska
Wegetariański makaron inspirowany popularnym meksykańskim daniem. Enchilada pasta jest pysznym, prostym i pełnym warzyw daniem. Jego przygotowanie nikomu nie powinno sprawić większego problemu, a smaki idealnie tu do siebie pasują. Rozpłyń się w tym przepysznym makaronie.
Aromatyczny makaron z warzywami. Taka odsłona zachwyca
Pyszny, prosty, aromatyczny i niezwykle kolorowy. Makaron w stylu enchiladas to prosty sposób na ciekawy obiad bez mięsa. Nie jest trudny w przygotowaniu prezentuje się pięknie i smakuje wybornie. Ten przepis pozwoli się nam rozkoszować ciekawym daniem, bez spędzania całych godzin w kuchni.
W tym makaronie znajdziemy całą masę warzyw, które świetnie komponują się z naszym makaronem, tworząc na talerzu przepiękny misz-masz. To proste danie, które wybornie smakuje i niesamowicie wygląda. Zasmakuje całej rodzinie.
Jeśli chcemy możemy nieco poeksperymentować z przyprawami i dodatkami. Bez problemy możemy dodać ostrej papryki, by nasz makaron miał jeszcze mocniejszego "kopa". Możemy również jeśli mamy taką ochotę dodać do niego mięsa np. mielonej wieprzowiny.
To sprawdzony sposób na pyszny i prosty posiłek. Całość nie powinna nam zająć więcej niż 20 minut. Wystarczy wszystko pokroić i wrzucić do garnka, by otrzymać przepyszny obiad w meksykańskim stylu. Jeśli więc nie mamy pomysłu co przygotować, ten przepis sprawdzi się doskonale.
SKŁADNIKI
- 200 g ulubionego makaronu
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili
- 0,5 łyżeczki oregano
- 0,5 łyżeczki kminu
- sól i pieprz
- 100 g sera tartego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę, czosnek i papryczkę chili dokładnie siekamy.
- Wrzucamy do garnka o grubym dnie i chwile podsmażamy.
- Obie papryki kroimy w kostkę
- Pozostałe składniki oprócz sera wrzucamy do dużego garnka.
- Całość zagotowujemy.
- Gotujemy na małym ogniu, aż makaron będzie al dente, około 15 minut.
- Kiedy sos zgęstnieje, dodajemy ser tarty.
- Całość dokładnie mieszamy.