Makaronowe chrupki z air fryera. Przygotujemy je w kilka minut

Makaronowe chrupki z air fryera. Przygotujemy je w kilka minut
Autor: Shutterstock.com Makaronowe chrupki z air fryera. Przygotujemy je w kilka minut
łatwy
10 min
6

Dieta wegetariańska

Chrupiące przekąski makaronowe z air fryera to idealna zakąska na każdy dzień. Są proste w przygotowaniu i nie wymagają żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli mamy ochotę na małe co nieco ten przepis sprawdzi się idealnie. 

Chrupiąca przekąska z makaronu. Przygotujemy ją w kilka minut

Chrupiący makaron z przyprawami z air fryera to idealna przekąska, która sprawdzi się na każdy dzień. Jest prosta w przygotowaniu i wystarczy kilka chwil, by można było się nią zajadać. To idealna przekąska, która zasmakują każdemu.

Jeśli nie mamy w domu air fryera, to jeszcze nic straconego. Nasze chrupiące makaroniki można również przygotować w piekarniku. Wystarczy wyłożyć je na blaszkę (upewniając się, że na siebie nie nachodzą) i wrzucić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Następnie pieczemy je przez około 20 minut.

Nasze chrupiące makaroniki możemy również łatwo modyfikować. Wystarczy dobrać ulubione przyprawy. Sprawdzi się chili, rozmaryn słodka papryka i wiele, wiele innych. Te przekąski naprawdę łatwo spersonalizować.

Jeśli więc mamy ochotę na prostą przekąskę, która świetnie sprawdzi się jako zamiennik dla chipsów, ta sprawdzi się idealnie. Chrupiący makaron to przepyszna przekąska, która sprawdzi się na różne okazje. Można przygotować je na wieczór filmowy czy posiadówkę ze znajomymi.

SKŁADNIKI

  • 200 g makaronu farfalle
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól i pieprz
  • szczypta oregano

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Air fryera rozgrzewamy do 200 stopni.
  • Wszystkie składniki oprócz soli mieszamy dokładnie w misce.
  • Przekładamy do koszyka i smażymy kilka minut
  • Potrząsamy koszykiem i pieczemy około 7 minut.
  • Posypujemy solą i zostawiamy do ostygnięcia.
Makaron! Co warto o nim widzieć? Jak dobrać makaron do potrawy? Jak obliczyć porcję makaronu?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej