Warzywa

Zielone, czerwone, żółte i białe - miłośnik właściwie każdego koloru znajdzie warzywa, które stanowią radość dla oka. Na tym jednak nie koniec ich możliwości! Wiele warzyw to produkty niskokaloryczne, lekkostrawne i świetnie sprawdzające się w różnorodnych daniach. Warto żyć w rytmie pór roku i jeść jak najwięcej warzyw sezonowych.

Warzywa

Dżem z pomidorków koktajlowych domowej roboty

Pomidorowy dżem domowej roboty jest doskonałym dodatkiem do świeżej bagietki i kromki razowego chleba. Razem tworzą idealną, szybką w przygotowaniu, letnią przekąskę. Bardzo atrakcyjną i smaczną!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pikantna wieprzowina duszona z fasolą i kukurydzą

Wieprzowina duszona z fasolą i kukurydzą to pikantne danie - idealne na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie przyjaciół. Pachnące przyprawami, sycące nasz żołądek i kojące duszę - doskonała potraw na chłodniejsze dni. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Domowa zupa z selera i ziemniaków: przepis

Domowa zupa z selera i ziemniaków ma aksamitną konsystencję i dość intensywny smak. Jest  też pożywna i bardzo zdrowa - nawet gotowany seler zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Zupę z selera i ziemniaków łatwo też przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Idealny klops nadziewany serem mozzarella: doskonały na ciepło, przepyszny na zimno

Klops to zawsze sycąca potrawa - idealne danie na pocieszenie. Warto jednak eksperymentować i spróbować nadać swojskiej pieczeni rzymskiej bardziej śródziemnomorski charakter. Wypróbuj ten przepis z mozzarellą, papryką, czosnkiem i oliwkami. Już po pierwszym kęsie poczujesz się jak w niebie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszna zapiekanka z mięsa mielonego i ryżu z kapustą i pomidorami

Każdy, kto lubi sycącą kuchnię, powinien ponownie przestudiować dania tradycyjnej kuchni polskiej. Zapiekanka z mięsa mielonego i ryżu z kapustą i pomidorami nawiązuje do tradycyjnych gołąbków, choć jest dużo łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu. Zamiast zawijać gołąbki, wszystko zostaje wymieszane i zapieczone. Po prostu łatwe i pyszne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta paprykowa do chleba - po prostu pyszna!

Pasta paprykowa do chleba to solidna porcja witamin, mikroelementów i przede wszystkim smaku! Pastę można jeść bez dodatków, można też potraktować ją jak smarowidło pod ser czy  wędlinę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Oszczędny krupnik z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki

Krupnik to jedna z tych pożywnych zup, które tak łatwo ugotować. Jednym z najlepszych krupników jest ten przygotowany z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki, zamiast ziemniaków. Jedyne co wam pozostaje do wrzucić wszystko do garnka i czekać, aż się ugotuje. Po prosty pyszne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z dyni z pomidorami: sprawdzony, stary przepis na lekkostrawną zupę

Zupa z dyni z pomidorami jest  lekkostrawna, delikatna, a jaj smak podkręcony  lekko kwaskowatymi pomidorami ciekawszy niż zwykłej zupy dyniowej. Ta zupa to prawdziwa bomba witaminowa i duża dostawa potrzebnych składników odżywczych!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Puree z dyni z pomidorami na ciepło do obiadu - sprawdzony przepis

Dynia z pomidorami to świetny duet - delikatnej dyni  pomidory dodają charakteru. Oba warzywa tworzą razem doskonałą kompozycję smaków Puree z dyni i pomidorów to smakowity sposób na dostarczenie organizmowi cennych substancji.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wyśmienita zupa z porów z mięsem mielonym

Zupa z porów jest niezwykle smaczna. Do tego działa rozgrzewając. W połączeniu z mięsem mielonym to bardzo sycąca zupa. Podana z pieczywem zamienia się w danie jednogarnkowe. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 268