Krewetki

W chrzęszczących pancerzykach krewetek kryje się jedno z najdelikatniejszych mięs. Same krewetki osiągają różne rozmiary - przydomek "tygrysie" dobrze informuje, że takie są największe. Krewetki idealnie sprawdzają się w sałatkach, przekąskach, ale też jako danie główne. Wymagają odpowiedniego potraktowania, tak by były chrupkie, ale nie "gumowate".

Krewetki

Krewetki w sosie z czarnych jagód - pomysł na wysmakowaną pystawkę

Krewetki w sosie z czarnych jagód to wysmakowana przystawka, która zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Krewetki na maśle z kaszą bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Krewetki na maśle podane na kaszy bulgur to niezwykle delikatne , a jednocześnie pyszne danie. Przepis na tę harmonię smaków przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja ma 300 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Tajska zupa krewetkowa wg Magdy Gessler. "Kuchenne rewolucje" w Samui [Kraków]

Tajska zupa krewetkowa – przepis Magdy Gessler z Kuchennych rewolucji w restauracji SAMUI w Krakowie, gdzie kulinarnej celebrytce udało się udoskonalić zupę idealną. W 8 odcinku 5 sezonu Magda Gessler musiała nieco miejsca ustąpić fantastycznej tajskiej kucharce.  Tajska zupa z krewetkami to prawdziwe danie na pocieszenie, rozgrzewające i pyszne, a do tego niskokaloryczne. Na czym polega tajemnica smaku idealnej zupy krewetkowej? Zobacz, jak Magda Gessler udoskonaliła tradycyjną tajską zupę krewetkową w krakowskiej restauracji SAMUI?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krewetki w orientalnej marynacie z grilla

Już jakiś czas temu do Polski dotarła moda na grillowanie owoców morza. Pokochaliśmy te egzotyczne przysmaki i nie chcemy się z nimi rozstawać także podczas grillowania na świeżym powietrzu. Mówimy, jak przyrządzić mini-szaszłyki krewetkowe w orientalnej marynacie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza

Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Przepis na krewetki w sosie pil pil

Krewetki w sosie pil pil to tradycyjne i popularne hiszpańskie danie. Idealne gdy tęsknimy za ciepłymi wakacjami. Na szczęście krewetki w sosie pil pil są łatwe do przygotowania. Podajemy przepis na krewetki w oliwie, pochodzący z podwarszawskiej restauracji La Iberica, prowadzonej przez Jose Pereza Diaza, urodzonego w Maladze i Miguele’a Angele’a Capitane’a.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Sałatka z dzikiego ryżu, krewetek, pomarańczy i sera z niebieską pleśnią

Lubisz dziki ryż i ser pleśniowy? Ten przepis będzie ucztą dla Twojego podniebienia! Pyszny, pełnowartościowy dziki ryż, krewetki, czerwone pomarańcze i ser z przerostem niebieskiej pleśni - zdrowo, pysznie i lekko. Jeśli więc lubisz ciekawe połączenia smaków i poszukujesz inspiracji kulinarnych mamy dla Ciebie propozycję. Wypróbuj nasz przepis na sałatkę!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Papardelle z owocami morza

Papardelle z owocami morza to odpowiednia potrawa na romantyczną kolację. Podobno owoce morza mają miłosną moc. Nie musicie w to wierzyć, wystarczy wypróbować. Makaron z łososiem i krewetkami to bardzo pożywne danie pełne smaku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Omlet z krewetkami: szybki przepis

Jeżeli lubisz owoce morza, na pewno spodoba ci się przepis na omlet z krewetkami. Aby przygotować pyszną potrawę z krewetek i warzyw, postaw na przyprawy i zioła. Jak zrobić zapiekany omlet z krewetkami?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krewetki z różową sałatką grejpfrutową z twarożkiem

Thomas Preidelt, Szef Kuchni hotelu Hilton w Warszawie, jest Austriakiem. Pracował jako szef kuchni w hotelu Hilton w Londynie i w Monachium. Ma za sobą liczne doświadczenia w ekskluzywnych restauracjach w Wiedniu, był członkiem austriackiej reprezentacji podczas kulinarnych mistrzostw świata.

Przygotowane przez niego danie na przyjęcie uwodzi świeżością, lekkością i prostotą. Jest łatwe do przygotowania i na pewno zrobi duże wrażenie wśród gości.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Strona 1 z 7