Pierożki ravioli nadziewane malinami
2021-03-30
łatwy
25 min
4
Pierożki ravioli nadziewane malinami to propozycja na lekkie drugie danie lub kolację, albo deser. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Maliny w przepisie można zastąpić innymi dostępnymi w danym sezonie owocami.
Leniwe z musem malinowym
Naleśniki z malinami
Sałatka z malinami i kozim serem
Zielona fasolka z dzikim ryżem, imbirem i malinami
SKŁADNIKI
- 400 g mąki
- 1 jajo
- szczypta soli
- 150 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka oleju
- 500 g malin
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie Przyprawy do jogurtów KAMIS Fit up!
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mąkę, jajo, wodę, olej wymieszaj dokładnie, dodaj szczyptę soli i wyrób na ciasto. Ciasto rozwałkuj.
- Powycinaj kwadraty, napełnij je malinami, sklej.
- Tak przygotowane ravioli gotuj kilka minut w osolonej, wrzącej.
- Podawaj z jogurtem wymieszanym z Przyprawą do jogurtów KAMIS Fit up!