Łazanki z kapustą i pieczarkami

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Łazanki z pieczarkami 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 120 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną wzbogacamy o pieczarki. Potrawa dobrze znana, a w tym wydaniu jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna. Oto jak zrobić znakomite łazanki z pieczarkami. 

Składniki

  • 80 dag kiszonej kapustą
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg makaronu łazankowego
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • olej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Najpierw przez ok. 30 minut obgotuj kapustę w wodzie.

  • W tym czasie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż łyżką cedzakową kapustę do cebuli, wymieszaj i dodaj przyprawy. Duś ok. 15 minut.

  • Pokrój pieczarki i podsmaż je na osobnej patelni na oleju. Pod koniec smażenia dodaj sól i wymieszaj.

  • Pieczarki przełóż do kapusty, wymieszaj i duś 15 minut.

  • Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z przygotowaną kapustą.