Łazanki z kapustą i pieczarkami

2021-03-29
łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
Autor: Shutterstock Łazanki z pieczarkami 
łatwy
120 min
4

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną wzbogacamy o pieczarki. Potrawa dobrze znana, a w tym wydaniu jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna. A do tego tańsza ze względu na użycie popularnych grzybów. Oto jak zrobić znakomite łazanki z pieczarkami. 

SKŁADNIKI

  • 80 dag kiszonej kapustą
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg makaronu łazankowego
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Najpierw przez ok. 30 minut obgotuj kapustę w wodzie.
  • W tym czasie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż łyżką cedzakową kapustę do cebuli, wymieszaj i dodaj przyprawy. Duś ok. 15 minut.
  • Pokrój pieczarki i podsmaż je na osobnej patelni na oleju. Pod koniec smażenia dodaj sól i wymieszaj.

    Pieczarki przełóż do kapusty, wymieszaj i duś 15 minut.

    Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z przygotowaną kapustą.