Koktajl ze szpinaku i banana z ostropestem
2021-03-29
łatwy
5 min
4
Przepis na koktajl idealny zwłaszcza na letnie dni. Banan, seler, szpinak i gruszka dostarczają potasu, a dodatek mielonego ostropestu wspomaga wątrobę i odtruwa organizm.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 100 g młodego szpinaku
- łyżka zmielonego ostropestu
- banan
- 3 łodygi selera naciowego
- gruszka
- szklanka wody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Gruszkę pozbaw gniazda nasiennego i pokrój na mniejsze kawałki.
- Banana obierz ze skórki.
- Seler naciowy pokrój na centymetrowe kawałki.
- Szpinak opłucz i odwiruj w wirówce do sałaty albo kup w supermarkecie już umyte liście.
- Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładki napój.