Wątróbka gęsia z cebulką - prosty przepis na obiad
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Wątróbki z gęsi najczęściej kojarzą się z pasztetem, albo luksusowymi foie gras, ale możemy je też smażyć i dusić. Jak przyrządzić gęsie wątróbki, które można kupić mrożone? Oto przepis na smaczne i łatwe do przyrządzenia wątróbki gęsie z cebulką.
SKŁADNIKI
- 50 dag wątróbek gęsich
- 20 dag cebuli
- 2 dag mąki
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wątróbki opłukać, osuszyć, pokroić w plastry.
- Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, usmażyć, wyłożyć na talerz.
- Wątróbkę posypać mąką, solą i pieprzem. Usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić łyżką wody.
- Dodać cebulę i razem wszystko poddusić.