Indyk po azjatycku z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Indyk po azjatycku z menu Beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Indyk po azjatycku - orientalna nuta w polskiej kuchni.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Indyk po azjatycku to smakowite danie z piersi indyczej kuszącej aromatami pasty curry i imbiru. Porcja tego dania, przygotowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera, dostarcza 350 kcal.

Składniki

  • 100 g piersi z indyka

  • 1 łyżka pasty curry

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  • 30 ml mleczka kokosowego

  • 1 mały kawałek imbiru

  • ½ marchewki

  • 1/3 cebuli

  • 30 g suchego ryżu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pierś z indyka pokroić w kostkę i przyprawić pastą curry i ulubionymi przyprawami.

  • Imbir  zetrzeć  na  tarce.  Marchew  drobno  pokroić.

  • Cebulę  posiekać  i  razem  z marchewką zeszklić na rozgrzanym oleju.

  • Dodać indyka. Smażyć całość na złocisty kolor.

  • Następnie dolać mleczka kokosowego i starty imbir.

  • Dusić wszystko na wolnym ogniu.

  • Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Ocena: 0