Polewa czekoladowa do ciast i tortów: łatwy przepis z kakao i jeszcze 3 składników
Polewa czekoladowa do ciast i tortów to najlepsze wykończenie twojego cukierniczego arcydzieła. Polewa utrzymuje wilgoć w ciastach biszkoptowych, lśni na tortach orzechowych, wybornie smakuje z lodami i kremami. Czekoladową polewę bardzo łatwo przygotować, ponieważ nie potrzeba do niej czekolady. Do przyrządzenia polewy czekoladowej wystarczą 4 (słownie: cztery!) składniki - kakao, masło, cukier i mleko. Oraz dobre chęci. Zatem zapomnij o gotowych produktach i do dzieła!
Polecamy przepisy na pyszne wykończenie deserów:
Polewa czekoladowa lustrzana do tortów: przepis na lśniącą polewę czekoladową
Ciasto z bazylią i białą czekoladą w polewie jogurtowej: przepis
Orzechowe ciasto z polewą z żółtek: łatwy przepis na przepyszny deser
SKŁADNIKI
- 100 g masła lub margaryny
- 100 g cukru pudru
- 3-4 łyżki kakao
- 3-4 łyżki mleka
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki wrzucić do rondelka.
- Podgrzewać do połączenia składników i zagotowania.
- Jeszcze gorącą polewą polać schłodzone ciasto.