Zupa ryżowa z porem - smaczna i niedroga zupa na codzienny obiad

Zupa ryżowa z porem - smaczna i niedroga zupa na codzienny obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa ryżowa z porem jest lekka i pożywna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Szybka zupa, która rozgrzeje i poprawi humor w słotne dni. Smaczna, niedroga i aromatyczna, dzięki dodatkowi pora.

Składniki

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 1 por

  • 2 ziemniaki

  • 1/2 szklanki ryżu

  • 1 kostka rosołowa

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić, zalać woda (ok 1,5 l) i zagotować.

  • Pora umyć i pokroić w krążki, dodać do zup, wrzucić kostkę rosołową i gotować na średnim ogniu.

  • Gdy warzywa będą na wpół miękkie, dodaj opłukany ryż. Gotuj jeszcze 10-15 min.

Ocena: 5