Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki
Minestrone z młodą kapustą - pyszna zupa z młodych warzyw

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Minestrone z młoda kapustą to świetna letnia zupa.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Minestrone to znakomita włoska zupa warzywna. Najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy mamy pod dostatkiem młodych warzyw. Ta wersja jest specjalna, bo z dodatkiem młodej kapusty. Wypróbujcie przepis na minestrone z młoda kapustą.
Składniki
0,5 główki młodej kapusty
1 cebula
3 ziemniaki
1 puszka białej fasoli
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 piuetruszka
mały kawałek selera
1 łyżka czubrycy
sól i pieprz
oliwa z oliwek
100 g makaronu
natka pietruszki
Przygotowanie krok po kroku:
Warzywa korzeniowe obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać.
Oliwę rozgrzać w dużym garnku i dodać do niej pokrojone warzywa, dołożyć osączoną fasolkę i smażyć 5 minut.
Po tym czasie wlać 2 litry wody, przyprawić i gotować 10 minut. Osobno ugotować makaron.
Zupę podawać z makaronem i natką pietruszki.