Minestrone z młodą kapustą - pyszna zupa z młodych warzyw

Minestrone z młodą kapustą - pyszna zupa z młodych warzyw

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Minestrone z młoda kapustą to świetna letnia zupa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Minestrone to znakomita włoska zupa warzywna. Najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy mamy pod dostatkiem młodych warzyw. Ta wersja jest specjalna, bo z dodatkiem młodej kapusty. Wypróbujcie przepis na minestrone z młoda kapustą.

Składniki

  • 0,5 główki młodej kapusty

  • 1 cebula

  • 3 ziemniaki

  • 1 puszka białej fasoli

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 marchewka

  • 1 piuetruszka

  • mały kawałek selera

  • 1 łyżka czubrycy

  • sól i pieprz

  • oliwa z oliwek

  • 100 g makaronu

  • natka pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa korzeniowe obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać.

  • Oliwę rozgrzać w dużym garnku i dodać do niej pokrojone warzywa, dołożyć osączoną fasolkę i smażyć 5 minut.

  • Po tym czasie wlać 2 litry wody, przyprawić i gotować 10 minut. Osobno ugotować makaron.

  • Zupę podawać z makaronem i natką pietruszki.

Ocena: 3,7