Szybka zupa z mielonej wołowiny
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Pyszna, odżywcza i sycąca zupa, bez specjalnego wysiłku? Proszę bardzo! Przygotujesz ją ba bazie mielonej wołowiny i sezonowych warzyw. Wystarczy dać jej nieco czasu. Tylko tyle i aż tyle.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 250 g mielonej wołowiny
- 1,5 l wody
- 1 łyżka tłuszczu
- 1 mała cebula
- 100 g warzyw korzeniowych
- sól i pieprz
- słodka papryka
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso zalać w garnku zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 min, od czasu do czasu zamieszać.
- Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Przesmażoną cebulę i warzywa dodać do zupy, ugotować do miękkości, doprawić solą pieprzem i papryką.
- Podawać posypaną natką pietruszki.