Granadilla - co to za owoc? Jak jeść owoce passiflory?
Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Syrop z czerwonego buraka na kaszel to według Moniki Goździalskiej lepsze rozwiązanie od faszerowania się chemią. „Zdrowych nawyków żywieniowych nauczyła mnie babcia Helena. Jak byłam małą dziewczynką, uświadomiła mi, jak ważna jest natura i stosowanie naturalnych składników. Na przeziębienie skuteczniejsze są ziołowe napary i syropy własnej roboty” - pisze Moniak Goździalska w swojej książce #NIEDOPODROBIENIA
Składniki
3 buraki
4 łyżki brązowego cukru
4 łyżki miodu gryczanego
Przygotowanie krok po kroku:
Buraki myjemy, obieramy. Kroimy na plasterki, wkładamy do słoika, zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Na drugi dzień mamy już trochę syropu.
Wkładamy do lodówki i może tak stać do 14 dni.
Pić w razie potrzeby.