Grillowane banany - sprawdzony przepis

Grillowane banany - sprawdzony przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Banany wyśmienicie smakują także na ciepło

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Banan z grilla? Dlaczego, by nie :) Grill kojarzy nam się z mięsem, rybami, warzywami. Tymczasem idealnie nadaje się też do przyrządzenia deseru. Zaskoczcie znajomych serwując banany z grilla polane żubrówką i posypane czekoladą. Palce lizać!

Składniki

  • 4 banany

  • 1 łyżeczka goździków

  • dodatki: czekolada, lody lub likier

Przygotowanie krok po kroku:

  • W skórkę bananów powbijaj wzdłuż goździki, zachowując odstępy ok. 1 centymetra. Odstaw na 2 godziny.

  • Kładź owoce na rozgrzany grill i piecz, aż będą brązowe.

  • Rozetnij skórkę wzdłuż goździków. 

  • Podawaj z ulubionymi dodatkami

Ocena: 3,7