Zupa pomidorowa na żołądkach drobiowych z ryżem [WIDEO]
Polędwica wieprzowa w sosie z morelami

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Polędwica wieprzowa w sosie z morelami to znakomite danie na wytworny obiad.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Polędwica wieprzowa w sosie z morelami to danie niezwykle aromatyczne i wyraziste. Warto przygotować je na wykwintną kolację. Nie jest trudne dp zrobienia, a smakuje wybornie.
Składniki
1 kg polędwicy wieprzowej
3 łyżki masła
3 łyżki oleju
200 g suszonych moreli
2 szklanki sosu demi-glace
3 łyżki sherry
Przygotowanie krok po kroku:
Morele drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie masła przez 2 minuty, po czym dodać sos i sherry i gotować na małym ogniu ok. 8 minut.
Polędwicę pokroić w plastry i usmażyć na maśle z olejem do miękkości. Przed podaniem polać sosem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska