Zupa z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym: oryginalny przepis

Zupa z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym: oryginalny przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Brak pomysłu na czerwoną kapustę? Proponujemy zrobić z niej niebanalną zupę

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Proponujemy zupę z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym. Doskonały smak i ciekawy kolor to jej znaki rozpoznawcze. Nie wiesz co zrobić z czerwonej kapusty? Przepisy na nią nie są zbyt popularne, ale warto je poznawać i odkrywać!

Składniki

  • 300 g czerwonej kapusty

  • 100 ml soku jabłkowego

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę umyj, usuń głąby, poszatkuj i gotuj w posolonej wodzie przez 20 minut. Odcedź, ale wodę zachowaj.

  • Ugotowaną kapustę zmiksuj z sokiem jabłkowym, dodaj wodę z gotowania, by zupa była aksamitna. Dopraw do smaku.

tip dnia

Sok jabłkowy możesz zstąpić sokiem gruszkowym. Wtedy zupę warto posypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi.

Ocena: 3,7