Zupa jarzynowa z fasolą
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Zupa jarzynowa z fasolą to gęsta i pożywna zupa z dobrymi węglowodanami. Warto ją gotować zwłaszcza w chłodniejsze dni. Doda nam energii, rozgrzeje na długo i może stanowić samodzielny posiłek
SKŁADNIKI
- biała fasola (1/2 puszki)
- 10 dag fasolki szparagowej
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 małe ziemniaki
- 2 średnie marchewki
- 2 pomidory
- 1 l bulionu warzywnego
- łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodaj fasolę, pokrojone warzywa, zioła i bulion.
- Gotuj 20 minut.
- Przed podaniem dopraw do smaku.