Pieczona noga z indyka: przepis na soczyste podudzie indycze w musztardzie [GALERIA FOTO]
Fantastyczna duszona kalarepka - pyszna jarzynka lub przekąska

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Duszona kalarepka świetnie smakuje podana z kaparami.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Duszoną kalarepkę można przygotować jako samodzielne, jarskie danie lub podać jako ciepłą jarzynkę do mięsa. Najlepiej smakuje przygotowana z młodych główek, jeśli przygotowujesz danie z kalarepek, które zimowały w piwnicy, drobniej je pokrój.
Składniki
4 kalarepki
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 łyżka posiekanej natki
sól
1 łyżeczka cukru
Przygotowanie krok po kroku:
Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości.
Masło wymieszać z mąką i dodać do kalarepki przyprawić solą i cukrem, zagotować.
Podawać posypaną natką pietruszki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska