Surówka z kiszonej kapusty klasyczna: przepis

Surówka z kiszonej kapusty klasyczna: przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Klasyczna surówka z kiszonej kapusty to kompozycja samych zdrowych  składników pełnych witamin

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Surówka z kiszonej kapusty - kto jej nie lubi? Może są i tacy, ale szybko powinni spróbować się do niej przekonać, bo mało jest zdrowszych dań od tego. I jaka łatwa w przygotowaniu! Wypróbujcie nasz przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty.

Składniki

  • 60 dag kapusty

  • 1 czerwona cebula

  • 1 marchew

  • garść posiekanej natki

  • olej lniany,

  • pieprz i ewentualnie cukier do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę (najlepiej średnio ukiszoną, surówkową) lekko odcisnąć (nie płukać), pokroić. 

  • Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami, dodać kapustę i natkę.

  • Polać olejem, popieprzyć, ewentualnie dodać odrobinę cukru i wymieszać.

Ocena: 5