Surówka z kapusty kiszonej do ryby: najlepszy przepis

Surówka z kapusty kiszonej do ryby: najlepszy przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z kapusty kiszonej idealnie pasuje do ryby. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, cebuli i jabłka ma orzeźwiający smak. Surówka doskonale pasuje do ryby smażonej, jak również pieczonej. Tak przygotowana surówka z kiszonej kapusty jest doskonałym źródłem witamin i minerałów niezbędnych organizmowi. 

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej

  • 2 jabłka

  • 2 marchewki

  • 1 cebula

  • 50 ml oleju

  • około 150 ml soku jabłkowego, jeśli kapusta jest sucha

  • pieprz czarny mielony

  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze kawałki.

  • Marchew i jabłko obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w drobniutka kostkę.

  • W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki surówki, doprawić olejem, pieprzem i cukrem.

  • Jeśli kapusta jest zbyt sucha dolać małymi porcjami sok jabłkowy.

Ocena: 3,9