Kapustki w szlafroczkach, czyli aromatyczna brukselka owijana boczkiem
Sos serowo-piwny - idealny dodatek do grzanek, czipsów lub nachosów

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sos serowo-piwny przygotujesz dosłownie w kilka minut
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sos serowo-piwny to doskonały dodatek do grzanek, czipsów czy nachosów. Można w nim zanurzać także warzywa pokrojone w słupki. Zrobisz go dosłownie w 5 minut, podpowiadamy - gdy w perspektywie jest domówka, warto podwoić porcję.
Składniki
15 dag sera cheddar
5 łyżek piwa
1 łyżka mąki
5 dag masła
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Mąkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło, wymieszać.
Zasmażkę rozprowadzić zimnym piwem, wsypać utarty ser, dodać musztardę, sól i pieprz do smaku. Gdyby sos wydawał się zbyt gęsty, można dolać jeszcze piwa, krótko zagotować mieszając.