Przepis na majonez buraczkowy o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie

Przepis na majonez buraczkowy o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zamiast ćwikły proponujemy majonez buraczkowy - o doskonałym smaku i dekoracyjnym wyglądzie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Majonez buraczkowy to zupełnie nowa jakość. Zrobisz go samodzielnie w 10 minut, a jak spróbujesz - będziesz go robić częściej.  Delikatniejszy w smaku niż majonez bez dodatków, o pięknym kolorze, idealnie ożywia potrawy i dodaje im smaku.

Składniki

  • 1 wcześniej upieczony lub ugotowany spory burak

  • 3 łyżki majonezu

  • ząbek czosnku lub łyżeczka chrzanu

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Buraka zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach albo rozdrobnić blenderem.

  • Wymieszać z majonezem, czosnkiem przepuszczonym przez praskę lub chrzanem.

  • Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, bo słodki burak złagodzi smak majonezu.

Ocena: 5
Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, nie tylko kulinarnych.