Sos z kiszonymi cytrynami: przepis. Kiszone cytryny: co z nich zrobić?
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Proponujemy pyszny sos z kiszonych cytryn, który doskonale pasuje do dań rybnych. Kiszone cytryny to dodatek, który nadaje egzotyczny posmak nawet najzwyklejszej potrawie. Co można z nich zrobić?
SKŁADNIKI
- kubeczek jogurtu naturalnego
 - łyżka majonezu
 - ząbek czosnku
 - skórka z 1/4 kiszonej cytryny
 - 2 łyżki siekanego świeżego koperku
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mieszamy jogurt z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno pokrojoną skórką z kiszonej cytryny i koperkiem.
 - Sos odstawiamy na pół godziny do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Dressing podajemy do dań z ryb.